vrijdag 29 april 2011

Goed gelukt!!!I

In onze tuin lagen 4 winterbanden/wielen. Bah. Wat lelijk! Nu staan ze nuttig te zijn! 

Mét de zandbak maar direct de vogels blauw geverfd.

Tomaat, courgette, aubergine, radijs, enz. Verspeend vandaag!

Nox bekijkt zichzelf in de spiegel, heeft er bijna een half uur in zitten koekeloeren.

Ravin heeft nieuwe voeten gemaakt. Met pritt gelijmd. Het heeft best lang vast gezeten.

Nox is zo'n lekker kind. Hier ingetogen, maar meestal heeel expressief!

GOED GELUKT! Blije mama!

woensdag 27 april 2011

Zien

Zien en gezien worden, is waar het om draait. Jorg was een knikkerbaan aan het timmeren en ik kwam even kijken hoe hij bezig was. Hij sloeg zich keihard op zijn duim, want hij keek naar mij (het was maandag warm, ik had een paars kort, diep uitgesneden jurkje aan). Ik vind het een groot compliment dat mijn lief zich op zijn duim slaat om te zien hoe ik in de stoel naast hem ga zitten. De knikkerbaan is erg mooi geworden en Ravin is apetrots. 


Ook Ravin wil gezien worden. "Kijk mam!" En dat net zo lang tot ik kijk, om te zien dat hij een broodkorst tussen zijn lippen geklemd heeft. "Kijk eens wat ik kan! Kan jij dit ook mam?" Hij merkt het feilloos als ik niet kijk en roep "Nee, dat kan ik niet, veel te moeilijk!". "Maham, je kijkt niet eens!" Hahaha. 


Een blog, facebook, twitter, het zijn ook allemaal manieren om te zien en gezien te worden. Iedereen heeft tot op zekere hoogte iets exhibitionistisch/voyeuristisch in zich. Lekker toch? Complimentjes vangen op internet. En dan heb ik nog niet eens een foto van mezelf in het paarse niemandalletje gezet. 

maandag 25 april 2011

Stout

Een paar keer per dag is het raak. Dan overschrijdt onze vierjarige zoon een grens waarop wij hem echt moeten corrigeren. Hij wast zijn handen eindeloos en als je hem dan aanspreekt, ontploft hij. Tja, dan is het een enkeltje richting de trap. Dit is maar één voorbeeld. Bij zulke gevallen zet Ravin een keel op en Nox schrikt zich dan een ongeluk. Ravin lijkt dit haarfijn door te hebben en gaat om niets over de rooie. Dan is het zaak om als ouders goed samen te werken en heel consequent te zijn. Dat met twee weken vakantie in het vooruitzicht...


We hebben nu afgesproken dat we tot 5 tellen en dat Ravin dan gestopt moet zijn met zijn stoute gedrag. Verder proberen we Ravin's gedrag niet meer te koppelen aan voor- of nadelen voor Nox. Tja, en verder positief gedrag echt belonen en niet grensoverschrijdend gedrag negeren. Weer even scherp op worden, want als de dagen zo moeizaam verlopen, dan is het moeilijk om nog iets positiefs te zien. Toch heb ik geregeld het inzicht dat die arme kleuter dit eigenlijk ook niet wil zo. Dat hij ook het liefst gezellig zit te verven met mij.


Onze maatregelen wierpen vandaag een paar vruchten af. De ochtend één keer en de middag één keer op de trap gezeten. Het stuk van negeren van slecht gedrag werkt ook erg goed. Hoeraaa! We komen de vakantie wel door!

zondag 24 april 2011

Paasbes(t)




De blauwe bes krijgt steeds meer bloemetjes. Op de bovenste foto staat hij net een weekje, de foto eronder is van vandaag! Vanmorgen mocht Ravin met zijn warrige koppie paaseitjes zoeken. En wij hebben onze eerste paasdag verder goed besteedt met het blauw schilderen van de zandbak.

vrijdag 22 april 2011

Groeien en bloeien

Ik zit op mijn knieën in de tuin, met mijn handen in de aarde. De zon brand op mijn rug. Dááát!!! Ik kijk achterom en zie dat Nox het heerlijk vindt in zijn wandelwagen in de tuin. Hij zit lekker om zich heen te kijken en Ravin speelt met het buurmeisje met stoepkrijt. Ik giet wat water in het gat dat ik net heb gemaakt en waar ik wat bemeste aarde in had gegooid. Nu mogen de begonia's erin. Oh, wat een zwarte handen heb ik. 


Binnen staan radijsjes, komkommer, courgette, tomaten, pompoen en nog veel meer plantjes te ontkiemen. De rucola schiet uit de grond, de worteltjes en spruitjes laten zich voorzichtig zien in de tuin. Het is een fijne tijd! Nu nog de zandbak een beetje opknappen. Vieze zand eruit, hout blauw verven en schoon zand erin. Nox vindt de schommel geweldig. Als het een beetje lekker weer wordt, kunnen die jongens zich goed vermaken zo buiten.
Over een paar weken ga ik bloemetjes zaaien. Klimmers die tussen de klimop door mogen en veldbloemen in de voortuin. 


Het lijkt erop dat de groei en de bloei alléén maar beter gaat. Op alle vlakken. Laat die zomer maar komen!

woensdag 6 april 2011

Paulo Coelho April

Het is al een poosje april. Internet doet het ook een poosje al niet. Vandaar dat de wijsheid iets vertraging heeft opgelopen. Hij is daarom niet minder waar!

Er bestaan nog steeds momenten waarop risico gelopen moet worden, rare stappen gezet moeten worden.


In alles wat er in mijn leven is gebeurd, ben ik mij daar erg bewust van. Maar is het niet zo dat ook in het 'veilige' dagelijkse leven dit heel erg waar is?

Hoe veilig waan je je? Hoeveel zekerheid heb je? Kun je mensen om je heen daadwerkelijk vertrouwen? Op micro-, meso- en macroniveau? Je familie, je vrienden? De maatschappij? De wereld? Denk aan Japan!

Dit is niet geheel wat Paulo Coelho bedoelde met deze wijsheid. Ik leg bij deze de link van het gevoel van risico lopen, rare stappen nemen naar vanzelfsprekendheid van het geringe risico dat we denken te lopen.

Echt sporadisch, één keer in de ongeveer 3 jaar, heb ik een nachtmerrie waar ik niet uitkom. De laatste ging over oorlog. Het was ineens oorlog. Vliegtuigen met bommen, soldaten op straat die de huizen binnendringen en dan het besef dat je dan heel kwetsbaar bent.

Zo'n vaart loopt het niet. En de strepen in de lucht zijn echt geen manier om ons te vergiftigen. Theorieën over complotten vind ik lachwekkend. Van het risico dat er echt heel veel mis kan gaan, ben ik overtuigd. Daarom zet ik weleens rare stappen.
Verleiding is als een distel. Mooi om te aanschouwen, maar bij aanraking heel pijnlijk.

zaterdag 2 april 2011

Weekje Lente

Vandaag hebben we het tuinbankje geel gemaakt.
Deze week was het op en top lente. Wel een paar dagen zonder internet, maar dankzij onze buren kan ik nog een beetje spammen! In de voortuin gewerkt en dankzij mijn vader staan er een aantal nieuwe planten in onze voortuin!

Ravin heeft Heksensoep gemaakt. Met takjes, klimop, zelf gevonden wortels en paarse bloemetjes uit ons pad achter de tuin.



En toen kwam mijn lief thuis met een pot blauwe muurverf! Weg Oranje! Het dienblaadje aan de muur heb ik verblauwd.

Zelf gemaakt slabbetje. Hihi. Schele!!!!


De (blauwe) bes. Deze zomer zullen wij zelf geteelde bessen eten. Volgens de meneer van het tuincentrum.